No es pot negar que la cocteleria va viure una dècada d’hiperactivitat creativa i alegria líquida a Barcelona fins a l’arribada de la crisi sanitària. Una feliç convivència d’establiments ja clàssics que disfrutaven d’una segona joventut davant el ‘boom’ de la mixologia i un riu multicolor de noves propostes amb ‘bartenders’ de primera línia mundial. Associats a cert hedonisme (en la contemplació de l’elaboració hi ha tant plaer anticipat com en el sabor resultant), els beuratges amb infinites combinacions es van obrir pas en un territori local dominat per oceans de cervesa, vi i gintònics. Fins al punt de convertir-se en profunda matèria pedagògica a les escoles d’hostaleria, concitar concursos i premis, i fins i tot obrir-se pas en el maridatge gastronòmic.
Tendència a l’alça
Sis còctels per esgotar l’estiu a Barcelona
L’auge de la mixologia no s’ha aturat a la capital catalana ni amb els rigors de la pandèmia. El sector s’ha adaptat al nou entorn de consum en formats i tendències
Coctel Caelis /
El més llegit
- Cercle blau a Whatsapp de Meta AI: com treure'l del telèfon
- Una diputada de Junts: «La infermera del CAP em va dir que si fos immigrant em donarien cita avui mateix»
- El Govern va dubtar de Renfe i va demanar a un alcalde que comprovés si hi havia un tren de Rodalies amb passatgers abandonat a Sant Miquel de Fluvià
- Tornen les pluges a Catalunya: l’avís del Meteocat
- La UEFA sanciona Mbappé i Rüdiger pels seus gestos desafiadors, però jugaran contra l’Arsenal