Tendència a l’alça

Sis còctels per esgotar l’estiu a Barcelona

  • L’auge de la mixologia no s’ha aturat a la capital catalana ni amb els rigors de la pandèmia. El sector s’ha adaptat al nou entorn de consum en formats i tendències

Coctel Caelis / EPC_EXTERNAS

No es pot negar que la cocteleria va viure una dècada d’hiperactivitat creativa i alegria líquida a Barcelona fins a l’arribada de la crisi sanitària. Una feliç convivència d’establiments ja clàssics que disfrutaven d’una segona joventut davant el ‘boom’ de la mixologia i un riu multicolor de noves propostes amb ‘bartenders’ de primera línia mundial. Associats a cert hedonisme (en la contemplació de l’elaboració hi ha tant plaer anticipat com en el sabor resultant), els beuratges amb infinites combinacions es van obrir pas en un territori local dominat per oceans de cervesa, vi i gintònics. Fins al punt de convertir-se en profunda matèria pedagògica a les escoles d’hostaleria, concitar concursos i premis, i fins i tot obrir-se pas en el maridatge gastronòmic.