Relleu en la gestió

La fleca de Sant Jordi i la pastisseria Santa Clara sobreviuran al Gòtic

  • L’empresària es jubila però al traspassar-los ha blindat la continuïtat de la producció i del seu equip humà per evitar que es perdi més activitat històrica al Gòtic

A1-121397059.jpg / JORDI COTRINA (EPC)

«Defensant la tradició» és el lema que encapçala la seva web. Una declaració de principis amb la qual Nuria Pagés –que fa setmanes que convida discretament a algun detall de comiat la seva clientela més fidel– és més que conseqüent. Perquè l’empresària, de 75 anys, després de diversos anys jubilada al 50%, s’acomiada ara d’aquests taulells on ho ha donat tot: el Forn de Sant Jordi i la pastisseria Santa Clara del carrer de la Llibreteria. Però, lluny d’abaixar la persiana i aniquilar dos d’històrics de la ciutat, la veterana fornera pot treure pit per haver passat un parell d’anys buscant un relleu digne a dos negocis que daten de 1798 i 1834, respectivament. «No volia traspassar-los a algú a qui li fos igual vendre samarretes o records», explica a aquest diari. Preserva així dos negocis històrics del Gòtic en un moment en què l’especulació immobiliària i la crisi per la pandèmia estan arrasant amb molts establiments emblemàtics.