HI HAVIA UNA VEGADA AL BARRI... (65).

Rap mestís contra el racisme estructural a Sant Gervasi

  • Alumnes de quart d’ESO de dos instituts de la zona alta de Barcelona han compost i gravat cançons en un taller antiracista al costat de joves migrants extutelats subsaharians.

  •  ‘Contra l’odi, fem art; per una societat antiracista’ és un programa educatiu de la Fundació Guné i l’Associació Dëkkandoo, que significa «veïns» en wòlof.

Martí Fradera

Razvan Morariu, alumne de quart d’ESO de l’Institut Montserrat, al barri de Sant Gervasi-Galvany, a Sarrià, col·labora amb Oumar Diaby, un noi de 19 anys de Guinea Conakry, que va deixar el seu país als 16 anys per ajudar la seva família i actualment viu en un pis compartit amb altres joves extutelats. No és la primera vegada que aquests dos xavals, d’edats tan similars i al cap i a la fi veïns de la mateixa ciutat, Barcelona, però amb realitats quotidianes tan diferents, s’asseuen junts. Tampoc la primera que es posen davant un micròfon –¡han compost i gravat un rap!–, però que la imatge de la germanor entre tots dos és poderosa i representa bé el que persegueix la iniciativa de què han vingut a parlar. És dimarts, 15 de juny, dia pel tancament dels CIE –la data escollida tampoc és casual, per descomptat– i els dos nois han anat a la Casa Orlandai per presentar el resultat de ‘Contra l’odi, fem art; per una societat antiracista’, programa educatiu de la Fundació Guné i l’Associació Dëkkandoo –«veí», en wòlof–, per sensibilitzar els adolescents sobre la situació de les persones migrades i conscienciar-los de la vulneració de drets que pateixen.