HI HAVIA UNA VEGADA A... EL CASC ANTIC

Noves (velles) eines per teixir comunitat al Forat de la Vergonya

  • La Caixa d’Eines i Feines és una biblioteca d’eines on llogar (per un preu simbòlic) un trepant, una màquina de cosir o una motxilla portabebès de muntanya.

  • Realitzen tallers a la plaça del Pou de la Figuera, un dels espais més carregats de significat del barri, on aprendre a reparar des d’una batedora fins a una bicicleta.

Barcelona 04/06/2021. Taller de reparación en la Caixa d’eines i feines ’Restart party’. FOTÓGRAFO SERGI CONESA / Sergi Conesa

La taula està situada just a l’entrada, davant la porta de vidre i el que algun dia va ser l’aparador d’una lampisteria i, més tard, la recepció d’un centre evangelista. Després d’algun temps amb les persianes abaixades, el discret local les ha tornat a apujar convertit en la Caixa d’Eines i Feines. El rètol, fet de manera artesanal, encara no està penjat a la façana, però els cartells anunciant les primeres activitats als seus vidres no deixen lloc a dubtes. A través dels seus vidres i de la seva porta oberta es veu la caseta de fusta d’intercanvi de llibres de la plaça del Pou de la Figuera, L’Hortet del Forat, una palmera i nens jugant a la plaça de terra, un dels espais més característics i únics del barri, el districte i la ciutat. «Si aquesta plaça és així és perquè no la va dissenyar cap urbanista, sinó que la van fer els veïns», recorda Daniel Pardo, la cara visible del projecte que s’acaba de posar en marxa seguint l’estela d’iniciatives similars a la ciutat, com la Biblioteca de les Coses de Sant Martí.