Concentració de protesta

Mil metres quadrats menys de plaça per l’ampliació del Macba

  • Els veïns del Raval marquen el terra de la placeta dels Àngels per denunciar quant espai públic perdran quan el museu creixi

  • Denuncien l’escassetat d’equipaments bàsics d’un barri que «no necessita acollir més infraestructures per servir Barcelona»

La Red Vecinal de Raval denuncia la ampliación del Macba / Manu Mitru

La plaça dels Àngels, davant el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (Macba), és el centre neuràlgic del Raval, un dels barris més pobres de Barcelona i el de més densitat demogràfica. Ubicada entre la Facultat de Geografia i Història de la UB, el Centre de Cultura Contemporània (CCCB) i el Convent dels Àngels, cada dia la travessen els seus veïns per anar, per exemple, a les Rambles o al carrer de Joaquim Costa. És una plaça singularment viva: de dia està presa pels ‘skaters’; a la nit, per grups de gent que xerren i beuen. L’ampliació del Macba, que es farà efectiva el 2023 i tindrà un cost de 5,5 milions d’euros, farà que la plaça dels Àngels perdi 908 metres quadrats d’espai públic. I això és el que aquest diumenge han denunciat els veïns del Raval.

Temes:

Macba