Recollida d’escombraries

L’ajuntament estima que el reciclatge a Sant Andreu puja del 37 al 65% amb el porta a porta

  • El consistori detalla que el 73% dels veïns ja participa en el nou sistema de recollida, que ja arriba a 5.475 llars

Laura Guerrero

L’Ajuntament de Barcelona ha xifrat aquest dimecres que la recollida selectiva de residus al barri de Sant Andreu de Palomar ha augmentat del 37 al 65% en la primera setmana de funcionament de la recollida porta a porta, cosa que el converteix en el barri que més recicla de la ciutat. En un comunicat, el consistori ha detallat que el 73% dels veïns ja participen en el nou sistema de recollida, que ja arriba a 5.475 llars, i que preveu estendre’s a 28.000 veïns de més d’11.000 vivendes a mitjans d’octubre.

Després de les queixes d’alguns veïns pel nou sistema, que segons informa Betevé es van tornar a produir aquest dimarts en la sessió plenària del consell de barri a la biblioteca Can Fabra, l’ajuntament ha dit que està en una fase d’«escolta activa», i ha defensat que en la fase informativa ja es van recollir algunes aportacions dels veïns, comerciants i entitats de la zona. El consistori ha assegurat que entre febrer i abril es van fer 555 reunions amb presidents de comunitats de veïns i 931 contactes amb activitats econòmiques de la zona.

Una de les aportacions d’aquella fase informativa va ser la creació d’uns serveis complementaris per a aquelles llars on resideixen persones grans o amb dificultats de mobilitat. Així s’ha posat en marxa un servei específic d’acompanyament per baixar al carrer els residus separats el dia que correspon.

A més, el consistori ha recordat que el porta a porta, implementat des de fa tres anys en el nucli antic del barri de Sarrià, és un sistema de recollida de residus que ja s’aplica en més de 200 municipis catalans i que compta amb un «consens alt» entre les administracions i les entitats.

Temes:

Reciclatge