HI HAVIA UNA VEGADA A... EL RAVAL

Objectiu: una casa per al Didi

  • La Martina és una estudiant de 21 anys que va conèixer el Didi, un noi d’origen romanès de la seva edat que viu al carrer, el 2019 en l’acampada de protesta a la plaça de la Universitat.

  • Un any i mig i una pandèmia després, la jove continua lluitant per ajudar a trobar una casa per al seu amic. «Un lloc on treballar i estar tranquil», somia el Didi.

Manu Mitru

L’Amparo, el Didi i la Martina esmorzen en una terrassa del Raval, a pocs metres de la plaça dels Àngels, un dels escenaris d’aquesta història. El Didi és el primer a arribar a la cita. «A les nou en punt, Didi, és important», li havia repetit unes quantes vegades la Martina la nit abans. Aquesta frase, en infinitat de contextos i versions, és una de les que més vegades ha repetit aquesta jove des del novembre del 2019, quan es van conèixer en l’acampada de protesta que durant 20 dies va ocupar la plaça de la Universitat. El Didi era, és, un noi d’origen romanès de la seva edat, 20 anys acabats de fer, que vivia al carrer. Al veure moviment a la plaça es va afegir al grup, instal·lant-se en una de les tendes de campanya que va quedar buida quan algun dels joves va abandonar la protesta.