Separadors polèmics

Barcelona traurà els blocs de formigó grocs el pròxim hivern

L’Ajuntament de Barcelona preveu eliminar els blocs de formigó grocs instal·lats a diferents punts de la ciutat per delimitar l’espai per a terrasses de bars i restaurants el primer trimestre del 2022, segons ha avançat ‘La Vanguardia’ i confirmen fonts municipals a l’agència ACN.

Aquest element de l’anomenat urbanístic tàctic s’ha col·locat durant la pandèmia per guanyar espai per als vianants i ha sigut objecte de controvèrsia entre el veïnat. El gener passat el ple municipal va aprovar una moció del grup de Cs per retirar-los durant aquest any, però ara s’ajorna al 2022.

Els «blocs de formigó» fan referència tant a les barreres ‘New Jersey’ que, per exemple, delimiten les terrasses dels bars esgarrapades a la calçada, com als bancs situats en carrers que han perdut un carril, com Consell de Cent, i que, de la mateixa manera, estan subjectes a un concurs públic vinculat al projecte d’eixos verds a l’Eixample.

Aquests elements han sigut qüestionats no només per estètica sinó perquè el desembre passat un motorista va perdre la vida en un xoc al carrer de Balmes amb Gran Via a l’estampar-se contra aquests separadors.

L’Ajuntament preveu substituir-los per altres tipus de separadors de terrasses.