Transport

TMB va registrar per Sant Jordi més d’1,4 milions de viatges amb metro i autobús

  • La xarxa de línies a la capital catalana va registrar divendres uns 100.000 viatges més que els comptabilitzats en dies feiners anteriors

Que la diada de Sant Jordi va tenir un èxit d’afluència a la capital catalana equiparable gairebé a les anteriors a la pandèmia ho revela també la xifra que ha donat a conèixer aquest migdia Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). La xarxa de línies de metro i d’autobús va registrar divendres passat més d’1,4 milions de viatges, uns 100.000 més que els comptabilitzats en dies feiners anteriors.

En un comunicat, TMB informa que es van validar 935.000 viatges al metro, que va comptar amb un dispositiu especial amb el qual es va reforçar el personal de seguretat a 26 estacions pròximes a punts d’interès repartits per la ciutat, les àrees perimetrades per la festa del llibre i de la rosa. Així mateix, es van fer 516.000 viatges amb autobús, rècord en dia feiner aquest any 2021 i «molt a prop dels màxims de l’últim trimestre de l’any passat».

TMB indica en la seva nota de premsa que «el passatge a les xarxes de metro i autobusos segueix aquest any una evolució lleugerament positiva, en funció del nivell de restriccions que regeix en cada moment». Unes xifres d’ús que, amb tota probabilitat, aniran en augment quan disminueixin les restriccions. La reducció del nombre de viatgers, provocada per la pandèmia, va ser l’any passat del 47% al metro i del 46,4% a l’autobús.