Les cues per beure que tot just fa dues primaveres es feien davant l’animada barra d’un bar o d’una discoteca s’han traslladat a la tarda als supermercats i colmados més pròxims a places amb ambient o platges. Només que abans el client pagava per una copa ben servida, i ara s’emporta un ‘pack’ de sis llaunes de cervesa o una ampolla d’algun licor per compartir a morro o en vas de plàstic. Les dures restriccions horàries que viu l’hostaleria catalana des del mes d’octubre han portat al límit econòmic centenars de negocis, en especial Barcelona, sense aconseguir complir amb l’objectiu d’aniquilar la socialització i el presumpte risc de contagis. Els brindis es fan –cada vegada més, amb el bon temps– als carrers, sense que la policia local doni l’abast per erradicar-los. La crisi de la restauració local des de la pandèmia i l’evident cansament de la població (jove i no tan jove) han fet fins i tot que l’ajuntament esmoli el seu discurs per exigir que es restableixi l’obertura a la franja del vespre, una cosa que el Procicat estudia i podria avalar aquesta mateixa setmana.
Efectes de la pandèmia
Situació límit: les restriccions asfixien l’hostaleria mentre creix la ‘barra lliure’ als carrers de Barcelona
L’ajuntament insta el Govern a reobrir l’hostaleria a les tardes per salvar el sector, mentre mira de posar fre sense èxit als ‘botellons’ a Gràcia, Ciutat Vella i el litoral
El més llegit
- L’estiu del Papa per Espanya a bord d’una furgoneta: així va recórrer Prevost Espanya amb una tenda de campanya
- Rampes nocturnes: per què es produeixen, quines són les causes i què he de fer?
- Oriol Pujol inicia un nou projecte empresarial
- Detinguda una administradora de finques per apropiar-se de 256.246 euros de 14 comunitats de veïns
- Els educadors que tractaven la menor tutelada violada pel 'Pelicot català' van descobrir al seu mòbil fotos i vídeos dels abusos