Efectes de la pandèmia

Barcelona continua acumulant restaurants dinamitats per les restriccions

  • Als nous tancaments d’històrics com Can Soteras o l’Agut se sumen desenes de casos que afecten tota mena de cuines i ubicacions.

  • El sector alerta que si les limitacions a l’hostaleria es mantenen o endureixen, l’escalada de clausures definitives podria arribar al 50% de l’oferta

Restaurant Can Soteras. / JORDI COTRINA

El compte enrere s’ha activat per a centenars de negocis d’hostaleria a Barcelona. És un tic-tac que ressona al cap de centenars d’empresaris, emprenedors, cuiners, cambrers, proveïdors i altres tasques relacionades, que veuen la seva feina al límit de la resistència econòmica per les llargues restriccions vinculades a la Covid. Per a molts bars i restaurants, la Setmana Santa era l’última esperança de començar a aixecar el vol de cara al teòric final dels ertos al maig i l’urgent pagament dels crèdits amb què han fet filigranes l’últim any. La caiguda en pocs dies d’establiments històrics com Cal Pinxo a la Barceloneta o el Senyor Parellada al Born han encès totes les alertes. La rendició d’un altre de gairebé centenari com l’Agut del carrer d’en Gignàs i de Can Soteras (després de 105 anys) al passeig de Sant Joan confirma el flagell de la crisi sanitària en un sector que fa més de cinc mesos que està en horaris de resistència o simplement en repòs esperant poder obrir amb opció de no perdre diners a preu fet.