‘Quo vadis’ Barcelona

Marie Faye «Al Senegal mai vaig passar gana; a Barcelona, sí»

  • Nascuda al Senegal el 1985, Marie Faye és presidenta de les cooperatives Diomcoop, impulsada sota el paraigua municipal per oferir sortida a les persones en situació irregular que venien amb la manta, i La Diversa, cooperativa de vivenda a Hostafrancs.

  • Ha fet trenes a la Barceloneta, venut amb la manta i estudiat Administració i Direcció d’Empreses a la UB després d’una lluita titànica, per la qual cosa coneix múltiples cares d’una ciutat que estima i que lluita dia rere dia per millorar.

Després d’acabar el batxillerat com a primera de la seva promoció, Marie Faye va aconseguir un visat d’estudiant per fer Dret a París, on va descobrir que ni el dret era el que li agradava –«t’ensenyaven a defensar els poderosos»– ni París era el lloc on volia viure. Inconformista i valenta, va provar sort a Barcelona, on va moure cel i terra fins que va aconseguir que li obrissin les portes de la facultat, estudis que va començar pagant amb els diners que guanyava venent amb la manta, l’única oportunitat laboral que la ciutat li va permetre durant els primers anys vivint-hi.