A hores d’ara de la pandèmia, ni l’Ajuntament de Barcelona sap quantes macrocuines, cuines fantasma o ‘dark kitchen’, com se’n vulgui dir, operen ja a la ciutat, insuflant milers de plats a la creixent xarxa del repartiment a domicili. El buit legal que acompanya aquest fenomen de consum urbà fa complicat seguir la pista d’un negoci que a gran escala provoca rebuig veïnal, com han expressat aquest dijous a la nit els afectats del barri de la Verneda, disposats a evitar tant sí com no que s’implantin una vintena de cuines sota un mateix sostre en zona residencial de Sant Martí. En paral·lel, continuen proliferant nous projectes al respecte, com ja admet el consistori. Entre aquests, un ja actiu a Sant Gervasi-Galvany, impulsat per l’empresa Not so Dark.
Fenomen urbà
Noves macrocuines encenen la pugna veïnal contra el negoci a Barcelona
Afectats de Sant Martí surten al carrer per impedir la instal·lació de la Verneda, mentre altres projectes irrompen en punts com Sant Gervasi amb llicència de menjar preparat
El més llegit
- Avís de la Policia Nacional quan arribis a casa: «Si els veus, no toquis res»
- L’ajuda de 115 euros al mes que ja pots demanar a la Seguretat Social
- El primer gran ‘beach club’ de BCN obrirà al juny després d’una inversió de 15 milions
- La Seguretat Social enviarà aquesta carta a milions d’espanyols
- Remuntada històrica del Barça