REMODELACIÓ

La Diputació de Barcelona restaurarà la muralla de Llevant del monestir de Sant Cugat

  • Està previst que les obres, que tenen un pressupost de 450.000 euros, estiguin acabades en un any i mig

  • La inestabilitat del monument va obligar a realitzar treballs urgents de manteniment el 2017 per assegurar-lo

La Diputació de Barcelona ha presentat aquest divendres el projecte de la restauració de la muralla de Llevant del monestir de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental), una intervenció que tindrà un cost de 450.000 euros i que, entre tràmits i els treballs en si mateixos, es prolongarà un any i mig.

La restauració serà dirigida pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local i el pressupost l’assumirà la Diputació de Barcelona. La seva vicepresidenta primera, Carmela Fortuny, excalcaldesa de Sant Cugat, i el diputat d’Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, han entregat aquest divendres a l’alcaldessa, Mireia Ingla, el projecte bàsic i executiu de la iniciativa.

A peu de muralla

En l’acte d’entrega, que ha tingut lloc a peu de la muralla, Fortuny ha remarcat que el projecte és fruit d’una tasca intensa per remodelar un monument que és ben cultural d’interès nacional i «un símbol de la identitat de Sant Cugat». «Habilitar la torre hexagonal com a espai per a les visites ens fa una il·lusió especial pel seu simbolisme i la seva importància dins del conjunt patrimonial», ha dit la vicepresidenta.

Els treballs persegueixen la restauració del monument mitjançant una intervenció en les tres torres i els tres trams de muralla. El mal estat de la muralla va obligar a emprendre treballs amb caràcter d’urgència el 2017 per consolidar els elements inestables que amenaçaven de desprendre’s.

Temes:

Sant Cugat