SOLIDARITAT A BCN

Una porta sempre oberta a la Nau Bostik

  • L’espai comunitari de la Sagrera ha estrenat la residència Asid, una llar per a joves migrants sense referents que participen en el projecte lingüístic Prollema.

  • La iniciativa va néixer per formar aquests joves com a professors de la seva llengua materna perquè fessin xarxa, però se’n van adonar que el més gran dels seus problemes era la falta de sostre.

Totes les sales tenen un nom. Un nom i una història, o un nom amb història, depèn de com es miri. La primera d’aquest ala de la vella i acolorida fàbrica rep el d’Aureli Gandul. És un dels veïns de la Sagrera que va participar activament en la recuperació i reobertura de la nau i l’encarregat d’obrir les portes cada matí. Un dels imprescindibles d’aquest miracle anomenat Nau Bostik, que fa anys i ho celebra amb la seva gent. Amb totes les precaucions, però amb la seva gent. Són dos quarts de deu del matí i l’Aureli deixa una safateta a la taula de l’agradable i espectacular sala, forrada amb una foto immensa i marxa, somrient amb els ulls, sota la mascareta, un gest –un altre– que emociona la Chaimae, una de les dues joves que viu a aquesta ala de la Bostik, en el seu cas fent una residència lingüística, no artística.