OPERACIÓ CONTRA EL NARCOTRÀFIC

Els veïns del Raval: «Avui toca celebrar, però no podem baixar la guàrdia»

  • Els veïns de Príncep de Viana respiren alleujats després del desallotjament de la narcofinca que els turmentava, però no canten victòria: «Portem molt temps vivint amb ràbia i por i ja no ens fiem».

  • Els Mossos han realitzat 60 investigacions en dos anys només en aquest edifici, que s’havia convertit en «el punt més preocupant del Raval Nord», segons l’intendent de Ciutat Vella.

  • Des del 2017 la policia catalana ha clausurat 331 narcopisos a Ciutat Vella, fenomen que donen per erradicat.

Després de tot el que ha passat, Luis Rojas, veí de Príncep de Viana, de l’edifici del davant del desallotjat aquest dimarts, es mostra content. «Estem bastant il·lusionats. Avui ens toca celebrar. Portem molt temps esperant i lluitant perquè arribés aquest moment», explica l’home. El ‘bastant’ és important. Sumen ja tantes desil·lusions que no volen cantar victòria. «Han sigut molts mesos intimidats. Hi havia dies en què teníem por, perquè sabíem que eren gent perillosa; d’altres, en canvi, ens podia la ràbia per haver de conviure amb tot allò», prossegueix el veí, que ha sigut testimoni d’incendis, baralles i crits. «Aquí ha passat absolutament de tot, a més de l’olor horrible que surt per l’escala i de les rates», relata Rojas, que recorda que també van obrir un narcopís al seu edifici, que la pressió veïnal va aconseguir tancar, tot i que van intentar tornar-hi a entrar en tres ocasions.