Cristina L., veïna de Sants, ha tornat a la Boqueria després de vuit anys d’allunyament voluntari. «L’última vegada que hi vaig ser em va costar 10 minuts arribar al segon passadís. Estava tan massificat que em vaig dir que mai més hi tornaria», rememora. A Francisca Gabaldà, una institució en matèria ‘menuts’ o triperia (crua i cuinada gairebé amb vareta màgica per la seva filla Rosa), li venen ganes de «posar una alfombra vermella a cada antic client que hi torni. Caldria demanar-los perdó», opina. Aquesta escena, aquest retrobament, és potser un dels millors moments de la nova vida de la Boqueria. Dibuixa una lenta reconciliació ciutadana amb el mercat més gran de la ciutat, tot i que es produeixi a costa d’una pandèmia i una caiguda de la facturació mitjana del 70% que ha deixat en erto bona part dels seus treballadors.
Efectes de la pandèmia
La nova vida de la Boqueria
La desaparició del turisme ha obligat el mercat més gran de Barcelona a fer marxa enrere en el seu model i funcionar com la resta de la ciutat
En conjunt s’ha perdut un 70% de negoci, tot i que s’ha recuperat una petita part de l’antic comprador local
El més llegit
- Mor Pere Heredero, històric restaurador de Barcelona i amo durant mig segle del bar Versalles
- Qui era Seankese Johnson, el pilot de l’helicòpter accidentat a Nova York?
- Guillermo Mattioli, degà del Col·legi Oficial de Psicològia de Catalunya: "El missatge de Marian Rojas Estapé és fals i cruel"
- Les dessalinitzadores produeixen al 90% malgrat que haurien d’estar al 30% segons el pla de sequera
- Miguel Bosé: "No soc ‘woke’, no soc beneit, ni ho seré mai"