DRET A LA VIVENDA

Exiliat a Madrid per un desnonament a Barcelona

  • Un matí de febrer del 2020, aquest octogenari va sortir a fer una gestió i, al tornar, li havien canviat el pany. Havia sigut desnonat pel fons inversor que va comprar la finca.

  • El jutge finalment li ha donat la raó i ha declarat nul el desnonament, però aquest cambrer jubilat no pot tornar a casa seva, ja que ha sigut destrossada.

Als 80 anys, Francisco Sánchez explica els fets com qui explica un malson. No n’hi ha per a menys. Va sortir un matí de casa a fer una gestió i, al tornar, es va trobar que li havien canviat el pany. «Els tres panys», puntualitza. Va passar a Barcelona el febrer del 2020, després que un fons inversor estranger adquirís la finca, al carrer de Maignon, al costat de la plaça de Lesseps. Gairebé un any després, ho recorda per telèfon des de Madrid, on el seu germà li ha donat empara. «Jo el que vull és tornar a Barcelona, Barcelona és la meva vida. Hi vaig arribar amb 17 anys, imagina’t. Ara veig els nois de 17 anys i penso, ¡però si era un nen!», explica aquest cambrer jubilat, desnonat a traïció i a la seva edat, després d’haver treballat i pagat el lloguer tota la seva vida, una vida de novel·la (i no només per aquest episodi). Vivia a l’edifici des de l’any 1975 –amb un contracte indefinit de renda antiga– i ni tan sols el van deixar entrar a recollir les seves coses.