Comerç

L’ajuntament demana la reobertura del Mercat dels Encants de Sant Antoni

  • La regidora Montserrat Ballarín s’ha adreçat per carta al Procicat i ha argumentat que és un espai segur respecte a la Covid-19

L’Ajuntament de Barcelona ha demanat al Procicat que permeti la reobertura del Mercat dels Encants de Sant Antoni, destinat a roba, llar i perfumeria, entre altres activitats, tancat després de les últimes restriccions. La regidora de Comerç i presidenta de l’Institut Municipal de Mercats, Montserrat Ballarín, ha explicat a través de Twitter que ha enviat una carta a l’organisme junt amb un informe tècnic que «evidencia que és un espai segur respecte a la Covid-19». Reforça el seu argument amb la situació que viuen alguns paradistes. «Una part dels comerciants d’aquest mercat només tenen aquesta activitat com a ‘suport vital’ i estan al límit després del tancament de març a juny», argumenta Ballarín.

En el seu escrit al Procicat, la regidora recorda que aquesta activitat comercial es desenvolupa «en un edifici de gran volum, amb tots els mitjans de ventilació i de renovació d’aire requerits», en un horari que va de deu del matí a vuit de la tarda els dilluns, dimecres, dijous, divendres i dissabtes. Hi afegeix que des que va reprendre l’activitat s’ha reduït l’aforament a un 30% i els controls «han funcionat correctament».

També posa èmfasi per a la sol·licitud de reobertura en el fet que aquest mercat pot dividir-se en vuit espais independents de menys de 400 metres quadrats, la superfície màxima que poden tenir els comerços als quals es permet obrir de dilluns a divendres segons les restriccions actuals del Procicat.