Hi havia una vegada a... Porta (47)

A Can Valent tenen un son¡mni

  • En un raconet entre el cementiri de Sant Andreu i el centre comercial Heron City, es manté dempeus, tot i que en molt mal estat, la masia de Can Valent, vestigi del passat rural del territori.

  • Fa tres dècades que el veïnat de Nou Barris reivindica la restauració de la vella finca catalogada patrimonialment i propietat municipal des de l’any 1985.

  • Demanen que es consolidi de manera urgent l’edifici avui en ruïnes i que el consistori iniciï un procés participatiu per decidir els seus futurs usos tal com es va comprometre a fer.

Les fileres de ‘calçots’ que s’oloren fins i tot amb la FPP2 (ben) posada són la viva imatge de l’esperança d’un hivern millor. Tot l’hort comunitari de Can Valent, gestionat per l’Assemblea d’aturats i aturades de Nou Barris i cultivat pels veïns de Porta, ho és. Amagat darrere del dur centre comercial Heron City i de l’històric Cementiri de Sant Andreu, l’irreverent verd d’aquest hort cuidat sembla gairebé un miracle. Com resulta miraculós també que la discreta masia que li dona nom, construïda al segle XVIII i una de les poques que queden en aquest territori de passat rural, segueixi dempeus. Bé; dempeus segueixen les seves quatre parets, cada dia més degradades malgrat ser propietat municipal des de l’any 1985 i estar protegida pel Catàleg de Patrimoni Arquitectònic de la ciutat.