Tradició reformulada

El ‘campament’ dels Reis d’Orient en el Fòrum mostrarà els seus secrets a falta de cavalcada

Les reserves d’accés per a un màxim de cinc visitants podran fer-se a partir d’aquest dimarts

El muntatge ‘La màgia d’Orient’ recrea en vuit ambients, del 28 de desembre al 5 de gener, la preparació de la nit del repartiment de regals

Barcelona 05 01 2020 Barcelona Los Reyes Magos de Oriente a su llegada al Port Vell de Barcelona antes del comienzo de la cabalgata por las calles de la ciudad Fotografia de Jordi Cotrina / JORDI COTRINA

A falta de cavalcada, els Reis d’Orient esquivaran els riscos de la Covid-19 amb un gran muntatge de 10.000 metres quadrats en el Fòrum. Serà la manera de mantenir la il·lusió dels menuts de la casa i garantir-los que el dia 5 hi haurà repartiment fins i tot en temps de restriccions. Amb aquest propòsit, l’ajuntament ha dissenyat una alternativa que permet les visites segures, controlades i restringides, estructurada en forma de recorregut de 700 metres i vuit ambients, amb el títol ‘La Màgia d’Orient’. Serà una instal·lació enfocada a descobrir els secrets dels preparatius de la gran nit del 5 de gener, des de l’organització de les milers de cartes que podran entregar-se in situ fins a la logística del repartiment de tones de joguines i regals.

La proposta artística, amb escenògrafs, creadors digitals, ballarins i músics implicats, podrà veure’s del 28 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener d’11.00 a 20.00, i al matí els dies 31 i 5. Però serà imprescindible haver reservat plaça prèviament a través de la web de Nadal de l’ajuntament, a partir d’aquest dimarts 15, per a un màxim de cinc persones alhora i almenys un major d’edat. Les entrades es descarregaran des d’un missatge de confirmació i cada mitja hora podran entrar 350 visitants. El consistori estima que fins a la gran nit un total de 45.000 persones hauran recorregut aquest ‘campament’ dels Reis d’Orient.

Del carbó a la bústia reial

L’itinerari inclou la visita al magatzem de recepció i magatzem de joguines; la mina d’on s’obté el carbó (diuen que aquest any n’hi haurà poc), amb vagonetes i xemeneia inclosa; l’espai destinat a l’estrella d’Orient; els universos de Melcior, Gaspar i Baltasar; el passadís perquè alguns deixin els xumets i el que recorda que la gran nit caldrà anar-se’n aviat a dormir; la zona de bústia i correus on deixar la carta, amb carrossa i fins i tot cinta transportadora... Tot això preparat amb jocs de llums, so i dansa i la presència virtual dels patges, per anar fent boca de cara a l’arribada de ses Majestats en pailebot la tarda del dia 5, que es podrà seguir només per televisió (Betevé, TV3 i TVE de Catalunya), de 19.30 a 21.00 hores. La retransmissió inclourà la visita dels Reis al seu edèn en el Fòrum.