Reurbanització pendent

Amics de la Rambla insta a retirar les cabines telefòniques i reparar el passeig

L'associació afirma que un 60% de les peces del paviment del passeig central estan deteriorades

zentauroepp55773550 rambla201106143656 / ELISENDA PONS

L’associació Amics de la Ramba ha instat Telefónica a eliminar el màxim de cabines obertes que encara persisteixen en aquest passeig, i a l’Ajuntament de Barcelona que porti a terme la reparació del paviment i dels elements fets malbé d’aquesta artèria barcelonina. 

La modificació del nombre de suports telefònics a la Rambla està previst que s’apliqui quan es posi en marxa el projecte executiu de reforma d’aquest passeig, que porta anys de retard i que, segons càlculs d’Amics de la Rambla, pot allargar-se més de 6 anys.

L’eliminació de les cabines obertes o suports telefònics està pendent des de fa quatre anys, quan el pla especial d’ordenació de la Rambla de Barcelona va establir reduir-les de 25 a 9.

Les carències del passeig

«Aquesta acció rebria tot el nostre recolzament, demostraria el compromís de Telefónica amb la ciutat i la seva millora i seria reforçada per una campanya a la premsa destacant el nostre agraïment i el compromís de l’empresa», ha anunciat l’associació, que agrupa veïns, comerciants i institucions de la Rambla.

La petició d’avançar en la reducció de les cabines s’ha fet juntament amb la presentació del tercer informe de l’entitat sobre les carències de manteniment dels elements de la Rambla.

«Ara, quan s’ha reduït l’ús intensiu del carrer, creiem que és un bon moment per fer totes les reparacions i manteniments que no s’han fet», argumenta l’associació, que reclama que, a més, «desapareguin» del passeig tots els elements que han quedat obsolets i al marge de la normativa.

L’informe d’Amics de la Rambla afirma que un 60% de les peces del paviment del passeig central estan deteriorades i en alguns trams «la situació és molt perillosa», perquè hi ha «peces totalment soltes o trencades» i el paviment està aixecat al voltant dels escocells.

Mal estat de les fonts

Entre els elements en mal estat figuren les fonts, totes amb parts rovellades o deteriorades per l’aigua, com és el cas de la de Canaletes, i algunes que no funcionen, com les de Wallace i Mari Santpere.

L’informe denuncia també que la pedra de l’element monumental ‘Antifaç’ de Brossa (premi FAD) està esquerdada, igual com algunes de les que assenyalen la ruta del Modernisme; que falten tapes de comptadors de la llum, hi ha tapes de serveis trencades, escocells buits i trams de vorera que necessiten una actuació urgent perquè el paviment està molt deteriorat.

Amics de la Rambla reclama també millorar la il·luminació del Pla de l’Os, el monument a Colom, la zona d’Arts Santa Mònica, els porxos del Palau Moja i la zona del Port davant les Orenetes, i alerten que hi ha llums apagats i fosos.