conseqüències

Les restriccions de la restauració provoquen cancel·lacions i el tancament d'hotels

Tot just un 30% segueixen oberts i molts establiments ajornaran encara més la seva reactivació

Alguns allotjaments només tenien obertes les terrasses o els menjadors, permesos ara només si hi ha hostes

zentauroepp54059739 barcelona 09 07 2020 el golpe econ mico de una ciudad sin t200902203308 / FERRAN NADEU

Amb menys d’una tercera part dels hotels de Barcelona oberts (30,82%) i amb prou feines un 20% d’ocupació mitjana, el sector de l’allotjament encaixava una crisi que semblava impossible empitjorar. Però les noves restriccions per a la restauració a Catalunya han acabat d’enfonsar l’hoteleria local. No només perquè l’absència d’oferta gastronòmica a la capital catalana està provocant nombroses cancel·lacions de reserves de llits, sinó perquè alguns hotels de la ciutat actualment només mantenien els serveis de terrassa o restaurant, ara prohibits menys per als hostes.

El  director del Gremi d’Hotels de Barcelona, Manel Casals, explica que la nova decisió del Govern de tancar tots els bars i restaurants del territori per combatre els contagis de Covid-19 ha asfixiat la poca activitat turística de Barcelona. Avui divendres, la ciutat comptava amb 135 establiments oberts, una mica menys que fa una setmana. Però en els pròxims dies s’esperen tancaments i la paralització d’algunes reobertures previstes abans d’haver-se conegut les restriccions.

Ni els turistes vacacionals o de negocis volen viatjar a una ciutat sense restaurants i que té en la gastronomia un dels seus grans reclams, explica, ni els hotels que havien optat (a falta de clients internacionals) per obrir només les seves terrasses o restaurants per atraure el públic local els poden mantenir oberts. Són els casos de gran luxe com el Monument o el Mandarin Oriental, entre d’altres. I és que ara només poden servir menjar o beguda als espais comuns en cas que s’adrecin als hostes allotjats, i no a la ciutadania.