la tornada al col·le

Més cotxes a Barcelona, però menys que un dilluns escolar

El trànsit rodat disminueix un 9% respecte a un altre inici de setmana d'abans del confinament amb les escoles obertes

L'ús del metro ha crescut un 17% en comparació amb fa set dies, però continua sent un 43% inferior a l'habitual

zentauroepp54926845 barcelona 14 09 2020 circulaci n tr fico en el primer dia de200914140343

Barcelona ha registrat avui un augment de trànsit rodat per l’inici del curs escolar (7,5% més que fa una setmana), però segueix en unes xifres inferiors, concretament un 9% menys, respecte a un dilluns d’escola normal d’abans del confinament. La regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Rosa Alarcón, ha exposat les dades, obtingudes fins a les 10 del matí, en una roda de premsa aquest migdia.

L’ús del metro ha crescut un 17% en comparació amb la setmana passada, però continua sent un 43% inferior a l’habitual. És a dir, la tendència apunta més augment de cotxe que de transport públic en la tornada al col·le.

«Volem que els ciutadans recuperin la confiança en el transport públic, un sistema àgil i ràpid», ha dit la regidora de Mobilitat. Alarcón ha destacat que aquest mode de transport és segur i ha assegurat que, durant l’hora punta, no s’ha produït «cap incidència destacable».

La congestió més forta s’ha donat als accessos d’entrada i sortida de Barcelona i a les rondes, com és habitual. Segons ha assenyalat Alarcón, la mobilitat es comporta diferent després del confinament i es manté la tendència de recuperació més ràpida del transport privat que del públic. Aquest fenomen s’explica perquè la mobilitat total s’ha reduït, en part, a causa del teletreball i l’increment de l’atur, però també per la sensació de seguretat que es pot tenir utilitzant el vehicle privat. «En aquests moments, la compra [...] o qualsevol activitat diferent, col·lectiva que fem és més perillosa fins i tot que viatjar en transport públic amb totes les mesures de seguretat», ha insistit.