Un mosso lliure de servei desarma i deté un atracador a Sant Martí

L'agent, que va veure l'assalt al bar des del carrer, va entrar i es va abraonar sense ajuda sobre el lladre

Un vídeo mostra com el policia actua sense esperar ajuda quan el lladre amenaça la cambrera

whatsapp-video-2020-07-12-at-173830 vid 12 174026 / periodico

Candidat a medalla. Segur. Un mosso d’esquadra lliure de servei ha aconseguit aquest migdia reduir un atracador que, armat amb una destral, va amenaçar una cambrera per emportar-se els diners de la caixa registradora i de les màquines escurabutxaques. L’agent, tal com es veu en un vídeo, decideix abraonar-se sobre el lladre, treure-li la destral i l’immobilitza a terra fins que arriben els seus companys, fent servir únicament les mans. 

L’espectacular i neta intervenció ha tingut lloc en un bar del carrer Fluvià, 210, al barri barceloní de Sant Martí de Provençals, a les 12.45 hores d’aquest diumenge. Un vídeo gravat per un testimoni permet veure com el lladre porta una destral i ordena una cambrera que li doni els diners de la caixa del bar i de les màquines.

Corredissa i crits

La cambrera, que ha aconseguit sortir a la terrassa, veu l’home tan alterat que decideix tornar a entrar al local. En el moment en què sembla que el lladre s’abalança cap a ella ensenyant la destral, es veu un altre home que entra corrent al bar i es tira a sobre de l’atracador mentre se senten els crits dels testimonis.

A l’instant es veu el lladre a terra, ja desarmat, i amb el corpulent policia a sobre, que l’obliga a tombar-se, mentre li torça el braç per immobilitzar-lo. «¿Heu trucat ja?», crida als clients del bar per confirmar que aquests han telefonat el 112 i que l’ajuda és en camí.

«Posa la destral a la taula»

L’agent, que segons ha pogut saber aquest diari pertany al Grup Regional de Motos de la Metropolitana dels Mossos d’Esquadra, mostra un domini total de la situació i, fins i tot, se n’adona que un testimoni ha agafat la destral. «Eh, tu. La destral la vull allà. Sobre la taula», li ordena mentre manté l’atracador sota els genolls, immobilitzat. L’espontani entra i deixa la destral a terra, una prova important en la causa policial i penal contra el lladre.

Fonts dels Mossos d’Esquadra van confirmar que l’agent va actuar per iniciativa pròpia al veure la cambrera en perill. La unitat de motoristes a què pertany el mosso sol ser sempre la primera a arribar a les urgències a la via pública i, per tant, és un equip de primera intervenció. Van afegir que el detingut per l’atracament és una persona espanyola de 56 anys, que passarà a disposició judicial. Abans de la detenció, va clavar un cop amb la destral a una de les màquines escurabutxaques.