Nova normalitat

Les festes de Gràcia seran més veïnals, sense concurs i amb tres sanitàries de pregoneres

Les decoracions també es veuran afectades i es col·locaran en zones elevades per evitar contagis

zentauroepp39761475 bcn190810180754

Les festes de Gràcia de Barcelona, que se celebraran del 15 al 21 d’agost, seran una festa «més veïnal i més digital», sense concurs de carrers decorats i amb tres pregoneres del sector sanitari, com a reconeixement als professionals d’aquest àmbit durant la pandèmia del coronavirus, ha informat aquest divendres l’ajuntament en un comunicat.

Les pregoneres seran l’adjunta a la direcció d’Infermeria de l’Hospital de Sant Pau i coordinadora del pavelló Salut de Sant Pau, Xènia Sist; la infermera del CP Gràcia-Cibeles Maria Teresa Fabregat, i la metge de l’Hospital de l’Esperança i vicepresidenta del Col·legi de Metges de Barcelona, Elvira Bisbe.

El consistori ha afegit que la proposta municipal ha sigut aprovada i validada per Protecció Civil i l’Agència de Salut Pública de Barcelona, ja que les activitats s’han organitzat en petit format per evitar la concentració de persones en espais reduïts i amb les mesures sanitàries recomanades.

Tant la Fundació Festa Major de Gràcia com el districte treballen en algunes ubicacions on es programaran activitats amb reserva prèvia, i totes hauran de complir el distanciament social establert i la resta de mesures de protecció, i també hi haurà control d’aforament, desinfecció dels espais i senyals específics.

L’ajuntament ha avançat que no se celebrarà el concurs de carrers i places decorades, ja que les comissions no han pogut treballar a causa del confinament, i només es decoraran els carrers de forma «simbòlica» per mantenir viva i visible aquesta tradició, i que es podran veure a través d’una aplicació amb recorreguts de 360 graus.

La decoració d’aquest any es col·locarà en zones elevades, com als balcons, per assegurar una mobilitat fluida, evitar aglomeracions i prevenir contagis, i no hi haurà portalades d’entrada o sortida ni elements a terra.