A causa de l'estat d'alarma

Els abonaments de metro, bus i tren no gastats pel confinament es prorrogaran des de l'1 de juliol

La incorporació del període temporal no utilitzat es farà de manera automàtica al validar la targeta

La reactivació es realitzarà a les màquines d'accés des de la setmana que ve fins al 31 de desembre

zentauroepp46408250 barcelona 2 enero entrevistas a viajeros que estrenan la uni190102164233 / juan camilo moreno

Els bitllets multiviatge del transport públic de l’àrea metropolitana de Barcelona, com la mensual T-Usual i la trimestral T-Jove, la utilització de la qual va quedar interrompuda a mitjans de març com a conseqüència de l’estat d’alarma i l’ordre de confinament, podran tornar a recuperar-se a partir de l’1 de juliol, segons ha avançat ‘La Vanguardia’ i ha pogut confirmar aquest diari.

Aquesta mesura només s’aplicarà en aquelles targetes que no haguessin caducat abans del 14 de març, dia de la declaració de l’estat d’alarma. Per a aquells que haguessin realitzat algun viatge durant el període de confinament hauran de sol·licitar la devolució del període no consumit via telemàtica o a través de les oficines d’atenció al client dels diferents operadors –Renfe, Transports de Barcelona, Tram i Ferrocarrils de la Generalitat–. En aquest cas hauran d’esperar resposta, ja que no hi haurà revalidació automàtica.

Fins a finals d’any

Malgrat que l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) incomprensiblement ha refusat informar avui d’aquesta mesura i confirmar-la, al·legant que tenia previst explicar-la a finals d’aquesta setmana, EL PERIÓDICO ha pogut saber que la reactivació del període no consumit de la targeta multiviatge podrà fer-se fins al 31 de desembre.

Això vol dir que si un estudiant va comprar la T-Jove a principis de març i no l’ha tornat a utilitzar, tindrà des de l’1 de juliol i fins al 31 de desembre per recuperar els dos mesos i mig no utilitzats. Les fonts consultades per aquest diari han indicat que l’ATM no té previst efectuar cap reembors de diners pels bitllets i targetes no utilitzats.

Temes:

Transports