DES D'AVUI FINS AL 15 DE JULIOL

Les guarderies municipals de Barcelona reobren amb 1.535 nens i 620 educadors

El consistori preveu que quan s'entri en la fase 3 de la desescalada els grups puguin passar de 5 a 10 nens

Es prioritzaran les activitats a l'aire lliure i en «entorns ventilats i amb bona neteja»

zentauroepp47873854 pla general d una de les sales de l escola bressol trencad s200604131206 / Nazaret Romero

Com estava previst, aquest dilluns, 15 de juny, han reobert les guarderies públiques de Barcelona. En total, 101 guarderies municipals, la demanda de les quals ascendeix a 1.535 nens, 620 educadors i 520 professionals de recolzament, tal com ha informat l’ajuntament en un comunicat.

Al llarg de la setmana s’incorporaran més nens a les 365 places que han quedat disponibles fins a arribar a les 1.900 places ofertes, i que s’oferiran a famílies vulnerables i monoparentals.

Ampliació de grups: de 5 a 10

El consistori preveu que quan Barcelona entri a la fase 3 de la desescalada els grups puguin passar de 5 a 10 nens, cosa que implicarà un augment de les places.

Aquests centres proposen activitats que utilitzin pocs materials i prioritzarà les activitats a l’aire lliure i en «entorns ventilats i amb bona neteja», a més de posar especial èmfasi en la desinfecció.

Les guarderies obriran des d’aquest dilluns i fins al 15 de juliol en horari de dilluns a divendres de 9 a 15 hores i amb servei d’acollida de 8 a 9 hores, i inclouran el servei de menjador.

A les places ofertes queden exclosos els nens que presentin símptomes compatibles amb la Covid-19 i els nadons de menys de 12 mesos (segons criteris establerts per la Generalitat), els que siguin positius en coronavirus i els que ho hagin estat en els 14 dies anteriors.

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions