A l'Hospitalet

El metro de la Ciutat de la Justícia, de la L10 Sud, s'estrena aquest dissabte

El públic podrà accedir-hi a partir de les 15.00 hores, després de la inauguració oficial

efiziixx4aah hy

L’estació de metro de Ciutat de la Justícia de la L10 Sud, que es troba situada entre les estacions de Provençana i Foneria, entra en servei el dissabte 23 de novembre a partir de les 15.00 hores, després de l’acte inaugural. La previsió són uns 6.000 viatgers diaris, que augmentaran a 12.000 el dia que la L9 estigui acabada, segons els càlculs del Govern. 

La L10 Sud, una línia de funcionament automàtic (sense conductor), va entrar en servei el 8 de setembre de l’any passat entre Foc i Collblanc, inicialment amb cinc estacions, tres de les quals són compartides amb la L9 Sud. Ara en tindrà set.

La nova estació és la 19a de l’Hospitalet i la 158 de la xarxa metropolitana. Té una profunditat de 42 metres, mampares de seguretat a les andanes i tindrà dos accessos a la superfície, un que connecta amb la Ciutat de la Justícia i un altre amb l’estació de Ferrocarrils Catalans d’Ildefons Cerdà (L8), tot i que aquest enllaç s’haurà de fer pel carrer. Per accedir a les andanes té sis ascensors de gran capacitat i dos exclusius per a persones amb mobilitat reduïda.