Tancat des del 2013

Comença la retirada de la teulada d'amiant de l'antic cine Urgell de Barcelona

La previsió és retirar aquesta setmana els primers 300 metres quadrats de coberta

A l'interior d'illa es projecta un supermercat, un pàrquing i un espai enjardinat

zentauroepp37066553 cine urgell190605091051 / JOAN CORTADELLAS

Comença la retirada de la teulada d’amiant de l’antic cine Urgell de Barcelona (Eixample), tancat des de fa sis anys, una tasca que es durà a terme amb mesures més exigents de les que estableix la normativa, en una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Barcelona a petició dels veïns. 

Entre aquestes, que en comptes d’un mesurament final de la presència de fibres d’amiant en l’ambient, com obliga la normativa, n’hi hagi tres, una abans, una durant l’operació i una altra al final, i que el mesurador no sigui òptic, com estableixen els protocols, sinó electrònic perquè és més precís.

El conseller del districte de l’Eixample Eduard Corbella va explicar aquest dilluns que s’han fet preparatius per iniciar la retirada del fibrociment, cosa que obliga els veïns a tenir les finestres tancades.

Mesuraments

També ha explicat que les operacions s’interrompran uns dies després de la primera jornada per fer mesuraments i es reprendran les obres més endavant.

Una comissió formada pel districte de l’Eixample, l’empresa Bonpreu –propietària del local i promotora de l’obra–, veïns i un expert de confiança del veïnat contractat per l’ajuntament farà el seguiment del desmantellament de la teulada.

La previsió és retirar aquesta setmana els primers 300 metres quadrats de coberta, que abans de ser retirada serà tractada amb làtex líquid perquè no es deixin anar fibres d’amiant.

El projecte de l’interior d’illa del cine Urgell preveu construir un supermercat, un aparcament subterrani i un espai enjardinat amb zona de jocs infantils. 

Temes:

Amiant