Operació policial contra una xarxa que robava comerços amb el mètode de l'encastament

Els Mossos efectuen 14 registres en immobles a Barcelona i Sant Adrià del Besòs i detenen almenys una persona

h 3498995 / Elisenda Rosanas

Els Mossos d’Esquadra han desplegat a primera hora d’aquest dimarts un dispositiu per desarticular un grup de delinqüents que robaven en comerços de l’àrea metropolitana de Barcelona mitjançant el mètode de l’encastament, és a dir, fent impactar un vehicle contra la porta o aparador de l'establiment comercial. Hi ha almenys un detingut.

L’operació, que s’ha iniciat a les 06.00 hores del matí, està a càrrec de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC), que ha organitzat un dispositiu per realitzar 14 entrades i registres en domicilis i locals de Barcelona i Sant Adrià de Besos, durant el qual es preveu practicar diverses detencions.

El grup de delinqüents robava en diversos comerços de l’entorn metropolità amb el mètode de l’encastament, que consisteix a llançar vehicles, habitualment robats, a gran velocitat contra els aparadors de les botigues quan estan tancades, amb la qual cosa aconsegueixen trencar les persianes metàl·liques que els protegeixen.

Una vegada que els assaltants accedeixen a l’interior de l’establiment, actuen amb gran rapidesa per emportar-se com més gènere millor i fugir, normalment en un altre vehicle, abans de l’arribada de la policia.

De moment hi ha un detingut.