Conflicte laboral

El metro de Barcelona torna aquest dilluns a la vaga

L'aturada es realitzarà de 7 a 11 del matí, de 4 a 8 de la tarda, i també quatre hores més de nit

Les protestes es repetiran al mes de maig, concretament els divendres 10 i 24

zentauroepp47125388 mobile190228093730 / JOAN CORTADELLAS

Una altra jornada de vaga de metro a Barcelona. Els treballadors del suburbà tornen aquest dilluns 29 d’abril, dia de ressaca electoral, a parar quatre hores en cada torn. Les mobilitzacions arriben per les discrepàncies entre la plantilla i la direcció de TMB, en especial per la gestió de la crisi de l’amiant.

TMB recorda els serveis mínims a través de les xarxes i per megafonia en el suburbà.

L’aturada es realitzarà de 7 a 11 del matí, de 4 a 8 de la tarda, i també quatre hores més de nit. I hi haurà més mobilitzacions, com van decidir aquest divendres en assemblea. Les protestes es repetiran novament durant el mes de maig, concretament els divendres 10 i 24 (aquest últim, dos dies abans de les eleccions municipals) i el dilluns 20, segons han acordat aquest divendres en assemblea.

La crisi de l’amiant

Els sindicats del suburbà barceloní asseguren que al metro hi ha un problema de salut laboral i denuncien que la direcció l’està relativitzant sense garantir la protecció "real" dels treballadors. Entre la llista de reivindicacions dels treballadors hi ha el reconeixement de tota la plantilla, i no només del personal de tallers i manteniment, com a exposat a l’amiant.

Aquestes noves protestes també porten associades altres reivindicacions laborals, com la incorporació de tres treballadors a la borsa d’estiu, permetre que empleats acomiadats improcedentment puguin escollir si prefereixen quedar-se a TMB o cobrar la indemnització i abordar la jubilació d’un grup d’empleats a temps parcial.