MODEL EN QÜESTIÓ

Gala Pin, sobre el turisme de creuers: "És com una plaga de llagostes"

La regidora de Ciutat Vella aposta per la desaparició d'aquesta activitat en una entrevista al diari 'Ara'

zentauroepp45629159 gala pin190318101434 / ALBERT BERTRAN

La regidora del districte barceloní de Ciutat Vella, Gala Pin, ha afirmat que Barcelona "no hauria de tenir" turisme de creuers, perquè és una activitat que devora l’espai públic, i ha apostat per aconseguir-ne la desaparició.

"És un turisme de plaga de llagostes: devoren l’espai públic i se’n van", ha detallat en una entrevista al diari ‘Ara’, en la qual ha dit que és un desgavell que la part del port de la ciutat pertanyi al Port de Barcelona.

Pin ha assegurat que han millorat les relacions amb el Port de Barcelona: "Però em continua semblant un desgavell que part del ‘port ciutat’ pertanyi al Port. Hem prioritzat aspectes com el Moll de la Fusta i la part dels creuers".

"Crec que hem de fer molt més i que, en realitat, no es tracta tant de distribuir-los com d’aconseguir que no n’hi hagi", i també ha celebrat les sancions imposades per l’ajuntament a grans propietaris de pisos turístics sense llicència.

Dard a Alamany

En relació amb el fet que la candidatura d’Ernest Maragall  (ERC) a l’alcaldia explori acords amb la diputada no adscrita del Parlament Elisenda Alamany (Nova), Pin ha dit que per als comuns va ser un problema que "ella tingués tant protagonisme".

"Ara aquest problema se l’acabarà trobant ERC. M’agradaria pensar que el canvi de cadira és per conviccions, però, desgraciadament, crec que està més relacionat amb els interessos personals", ha dit.

Temes:

Creuers