CONFLICTE D'INTERESSOS A CIUTAT VELLA

El Macba deixa la porta oberta a les alternatives de Colau per a l'ampliació

Les dues institucions pacten crear una taula de treball per estudiar l'ampliació de l'actual edifici Meier

La plataforma +Macba +Cultura presenta un informe tècnic que assegura que és possible rehabilitar el CAP

zentauroepp46698344 barcelona barcelon s 25 01 2019 sociedad reporta190125174039 / DANNY CAMINAL

Encara hi ha partit. La comissió delegada del MACBA assegura no tancar la porta a les alternatives d’ampliació del museu presentades perl’Ajuntament de Barcelona per cedir la desitjada Capella de la Misericòrdia a l’ara com ara  precari CAP Raval NordCAP Raval Nord. En un comunicat conjunt emès després de la reunió extraordinària d’aquest divendres, el MACBA assegura que les quatre propostes tenen "elements a favor i en contra" que mereixen "un estudi en profunditat". Per fer-ho, han requerit la documentació acreditativa del projecte, amb els aspectes econòmics i tècnics corresponents. Les dues parts han acordat la creació d’un grup de treball amb tècnics de cadascuna de les administracions per realitzar aquest estudi; i el MACBA assegura que "considerarà les alternatives que compleixin les condicions prèvies de projecte museològic, seguretat jurídica i suports econòmics".

De les quatre propostes posades sobre la taula pel consorci, Colau aposta per una ampliació de l’actual Edifici Meieramb un edifici de nova construcció a la zona d’accés a la plaça de Joan Coromines des de la plaça dels Àngels. Es tractaria d’un edifici de dues plantes amb una extensió subterrània, que en total sumaria 3.000 metres quadrats. L’ajuntament defensa que l’alternativa és "fins i tot millor" que la de la capella perquè ofereix "més espai al museu, assegura la connexió entre els dos edificis i resol l’accés a l’auditori".

Crítiques d’electoralisme

Per la seva banda, i després de la reunió, la Fundació del Museu d’Art Contemporani de Barcelona i la plataforma +Macba +Cultura han defensat que ampliar l’actual CAP Raval Nord CAP Raval Nordde forma annexa a l’edifici en què es troba és més barat i 16 mesos més ràpid que traslladar-lo a la Capella de la Misericòrdia, sense que la subestació elèctrica que hi ha sota l’ambulatori sigui nociva, segons un informe del’Escola d’Enginyers Industrials de Catalunya.  A la mateixa roda de premsa la presidenta de la Fundació del Macba ha criticat que els representants locals s’hagin presentat a la reunió "sense informes tècnics ni estimació temporal ni econòmica". 

La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, insisteix que l’administració responsable de decidir la ubicació del CAP és el Departament de Salut de la Generalitat, i que sempre ha sigut aquest el que ha dit que l’única opció viable és la capella. "Si el CatSalut digués ara que el millor és rehabilitar l’actual edifici del CAP l’hi facilitaríem sense dubtar-ho, ja que la nostra prioritat és que els veïns del Raval tinguin un CAP en condicions com més aviat millor", ha assenyalat laregidora.

Temes:

Macba