Per a delictes lleus

Colau i Capella apressen el Govern central pel nou jutjat de Barcelona

L'alcaldessa i la consellera reclamen al Ministeri de Justícia que aprovi la partida corresponent

colau-y-capella / periodico

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la consellera de Justicía, Ester Capella, han reclamat al Ministeri de Justícia que acceleri la posada en marxa a la ciutat del nou jutjat de guàrdia per a delictes lleusnou jutjat de guàrdia, designant el lletrat i aprovant la partida pressupostària corresponent.

A finals de novembre, el Consell General del Poder Judicial va aprovar l’obertura d’un nou jutjat de guàrdia per a delictes lleus a la capital catalana, però per posar-lo en funcionament és necessari que el Ministeri de Justícia nomeni els lletrats i aprovi les partides per als sous i que la Generalitat tingui a punt els edificis, funcionaris i infraestructures.

La consellera Capella ha explicat en roda de premsa que la Generalitat està creant les condicions perquè el nou jutjat pugui funcionar "a finals de gener o principis de febrer", però això, ha assegurat: "Depèn del ministeri, no de nosaltres".

Capella s’ha reunit aquest dimecres amb l’alcaldessa de Barcelona a l’ajuntament per informar-la que només falta que el ministeri concreti la seva part de recursos per començar a funcionar.

"Dono per fet que el ministeri farà la part que li toca en les pròximes setmanes i que a principis de l’any vinent [el nou jutjat] estarà en marxa. No concebo que no ho faci", ha declarat l’alcaldessa, que ha anunciat que avui mateix enviarà una carta al ministre de Justícia insistint en la urgència de posar-lo en marxa.