Per a 500 unitats

Oberts els ajuts per a la compra de bicicletes elèctriques a Barcelona

La subvenció, de 250 euros, està disponible per a bicicletes amb un preu màxim de 1.350 euros

vvargas26805016 barcelona 31 07 2014 barcelona probamos la futura160301184911

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha activat una nova convocatòria de subvencions de 250 euros per a la compra de 500 bicicletes elèctriques, per als barcelonins que vulguin adquirir-ne una.

En un comunicat aquest dimecres, l’AMB explica que la subvenció està disponible per a bicicletes amb un preu màxim de 1.350 euros, i per accedir-hi, els ciutadans han d’anar a una de les 32 botigues adherides com a entitats col·laboradores de l’AMB, escollir una bicicleta, i omplir un formulari per acreditar que viuen en un dels 36 municipis metropolitans.

El vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, Antoni Poveda, ha explicat en el comunicat que la bicicleta és una de les opcions de transport que fomenten des de l’AMB "per ajudar a impulsar el canvi d’hàbits cap a una mobilitat sostenible".

Poveda ha recordat que ,a més d’aquestes subvencions, que es realitzen des del 2014 i que ja han facilitat l’adquisició de 3.300 bicicletes elèctriques, també desenvolupen altres projectes, com la Biciempresa, per fomentar els desplaçaments amb bicicleta a la feina.

Un 90% de les sol·licituds de les convocatòries anteriors corresponen a ciutadans particulars, mentre que un 10% procedeix d’empreses que han incorporat la bicicleta elèctrica en els desplaçaments dels seus treballadors i clients, i en els repartiments i serveis a domicili.