Aquest diumenge a Barcelona

Torna Correblau, la carrera solidària per l'autisme

Centenars de corredors defensaran aquest diumenge a Barcelona la inclusió dels nens amb TEIA a les escoles

correblau

L’Associació Aprenem   organitza aquest diumenge 21 d’octubre, per quart any, la carrera solidària Correblau, una iniciativa que vol contribuir a la inclusió escolar dels nens amb autisme, o sigui, que tots tinguin un lloc a l’escola ordinària. La prova, amb un recorregut de 5 quilòmetres, se celebra a partir de les 10.00 hores amb sortida al parc del Fòrum.

L’objectiu del Correblau és també trencar mites i estereotips que la societat pugui tenir sobre el trastorn i reivindicar els drets de les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEIA), segons subratllen des d’Aprenem, una entitat que agrupa més de 400 famílies i que va néixer el 2006 per defensar els drets de les persones amb autisme i millorar la seva qualitat de vida i la dels seus familiars.

La recaptació

El temps estimat per fer el recorregut, que es pot consultar aquí, ésd’una hora. Aprenem anima la ciutadania que se sumi a la iniciativa, ja sigui corrent, o caminant, així com recorda que els menors de 14 anys hi han de participar acompanyats.

Les inscripcions per al Correblau es poden realitzar aquí. L’import d’inscripció és de 12 euros, 7 són per a les despeses de la carrera (inclou samarreta) i 5 es destinen a impulsar el programa solidari d’acompanyament a l’escolarització de l’alumnat amb autisme per millorar la seva inclusió educativa en l’escola ordinària, l’avantsala de la inclusió social.

Es tracta d’un projecte a través de diferents accions formatives i de sensibilització que persegueix trencar barreres fent possible a través de la pràctica real la integració d’aquests alumnes amb un estil cognitiu especial, segons expliquen des de l’entitat. I ho fan promovent els valors de la capacitat, el foment de l’autonomia personal i de la inclusió social.

Temes:

Autisme