Enquesta

Ernest Maragall irromp com l'alcaldable més ben valorat després de substituir Bosch

Colau suspèn amb un 4,8 i Valls, amb un 3, obté la pitjor nota entre els candidats, d'acord amb el sondeig de les eleccions municipals elaborat pel GESOP

jrico29550113 economia ernest maragall en bruselas foto gavi160507130046

Ernest Maragall encapçala la llista de la valoració dels candidats segons el sondeig elaborat pel Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) de cara a les eleccions municipals de maig vinent. Maragall rep la millor nota en la primera ocasió en què figura a la llista, ja que és, ara per ara, l’alcaldable més recent: ERC va anunciar de forma sorprenent a finals de setembre que el germà de l’alcalde olímpic substituiria Alfred BoschAlfred Bosch, el cap de files dels republicans en aquest mandat. És cert que Maragall encara ha d’afrontar unes primàries, però no tindrà rival en aquesta contesa ja que cap altre aspirant ha reunit els avals necessaris per a fer-ho.

Segons el sondeig del GESOP, Maragall obté una nota mitjana d’un 5,5, i és l’únic que aprova entre els noms dels candidats, a falta que es defineixin algunes llistes i apareguin alcaldables encara sense confirmar. Maragall té bona nota i a més atresora un coneixement rellevant: un 86,4% dels enquestats sap qui és.

La segona plaça de la llista és per a Neus Munté, alcaldable del PDECat i cridada a acompanyar un altre candidat en la batalla final, tot i que potser entre tantes anades i vingudes de l’expresident Carles Puigdemont, de qui s’afirma que ha ofert la candidatura a diversos personatges amb més presència mediàtica sense aconseguir convèncer-los, sigui ella la que acabi com a cap de cartell. Munté voreja l’aprovat, amb un 4,9, una dècima més que Colau. L’exconsellera té un coneixement d’un 62,1%. L’alcaldessa és la més coneguda entre els puntuats, amb un 99,6%.

El maig passat, el baròmetre del GESOP atorgava un 5,2 a Colau i un 5,4 a Bosch, que quedava segon després d’un alcaldable no confirmat, Jordi Graupera, al qual només un 39,6% coneixia i que no apareix en aquest sondeig. 

Valls i Collboni

El socialista Jaume Collboni, a qui coneix un 60,3% dels enquestats, rep una mitjana d’un 4,6 i Manuel Valls s’emporta el suspens més baix entre els citats: un 3. L’ex primer ministre francès és el tercer aspirant més conegut, després de Colau i Maragall: un 82,3% l’identifica.