Contra el model turístic

Arran sostreu a Barcelona cinc bicicletes de lloguer turístic i les sorteja

Amb aquesta acció, l'organització vinculada a la CUP critica l'ocupació de l'espai públic per empreses privades

sorteo

L’organització juvenil Arran, vinculada a la CUP, ha sostret –"expropiat", segons la terminologia que ha utilitzat– cinc bicicletes de lloguer turístic a Barcelona i les ha sortejat per criticar l’ocupació de l’espai públic d’empreses privades.

En un comunicat aquest dijous, ha lamentat que hi hagi empreses que s’enriqueixin "fent servir l’espai públic com si fos seu" i ha explicat que l’acció és per visibilitzar una problemàtica quotidiana que genera l’actual model turístic i la desregulació del sector, en les seves paraules.

L’organització ha difós un vídeo a través del compte de Twitter ArranFreeBikes, on es veu com algú agafa una bicicleta i ha anunciat més accions per tot Catalunya en les pròximes setmanes.

El juny passat, dos membres d’Arran es van encadenar al drac del Park Güell de Barcelona com a tret de sortida a la campanya per denunciar l’excés de turisme a la capital catalana i van desplegar la pancarta 'Parem el turisme massiu'.

L’any passat, quatre encaputxats van assaltar un bus turístic situat davant del Camp Nou, li van punxar les rodes i van omplir de pintades els vidres. Joves de l’organització també van realitzar una acció al port de Palma, on van llançar confeti i van encendre bengales a la terrassa d’un restaurant.

Temes:

Turisme Arran