cadenats i cadenes

Boicotejades centenars de bicis de lloguer turístic a Barcelona

Els autors de la immobilització defensen l'acció "per l'apropiació de l'espai públic per part d'empreses privades"

rjulve38606639 bicicletas de alquiler donkey republic en aparcamientos publ180720130949 / FERRAN SENDRA

Un grup anònim de "veïns i veïnes de Barcelona" va immobilitzar ahir a la nit centenars de bicicletes de lloguer turístic aparcades a les vies de la capital catalana enganxant-les als suports amb cadenes i cadenats antirobatori.

Segons han informat en un comunicat remès a Efe, acompanyat de fotos i d’un vídeo, amb la seva acció han volgut denunciar "l’apropiació de l’espai públic per part d’empreses privades".

En les imatges remeses per aquests activistes es mostra la col·locació a la nit de les cadenes i cadenats per impedir-ne l’ús als turistes, a més d’un adhesiu triangular que imita un senyal de circulació i que indica: "Espai públic. Negoci privat. Ja n’hi ha prou d’especulació turística".

Adhesius triangulars

Un portaveu de l’empresa Donkey Republic, dedicada al lloguer de bicicletes, ha confirmat a Efe que aquest matí s’han trobat un nombre indeterminat de vehicles immobilitzats amb els adhesius triangulars, i que ells mateixos han procedit a treure els cadenats que n’impedien l’ús.

Aquest portaveu ha assenyalat que des de fa uns dos anys pateixen gairebé diàriament actes de vandalisme a les bicicletes, la majoria de les vegades punxades de les rodes.

Temes:

Turisme