Valls decidirà aquest estiu si opta a l'alcaldia de Barcelona

L'exprimer ministre francès assegura que "ser elegit en BCN simbolitza Europa a la pràctica"

El polític va estar la setmana passada a la ciutat per analitzar les opcions d'una candidatura unitària constitucionalista

zentauroepp43051461 barcelona 23 04 2018 pol tica manuel valls en un acto de soc180528104907 / FERRAN NADEU

L’exprimer ministre francès Manuel Valls ha assegurat aquest dilluns al diari 'L’Opinion' queaquest estiu decidirà si accepta l’oferta d’encapçalar la candidatura de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona el 2019.

"Prendré la decisió aquest estiu", ha indicat l’excap de l’Executiu gal, nascut a la capital catalana fa 55 anys.

Ciutadans li ha proposat la configuració d’una llista electoral que pugui sumar el màxim de sensibilitats polítiques diferents per poder ser l’alternativa a una eventual candidatura independentista unitària a l’Ajuntament de Barcelona i a l’actual alcaldessa, Ada Colau (Barcelona en Comú).

"Barcelona és una ciutat que és una marca internacional increïble, coneguda a tot el món. [...] Des d’un punt de vista intel·lectual, ser elegit a Barcelona simbolitza Europa a la pràctica", ha afegit el que va ser primer ministre de França entre el març del 2014 i el desembre del 2016.

Visita a Barcelona

El polític gal va estar la setmana passada a Barcelona per analitzar les opcions d’èxit d’aquesta candidatura unitària constitucionalista a l’alcaldia.

Valls ha admès que una eventual derrota no l’espanta: "He sigut tractat de nazi a les xarxes, no veig què hi pot haver pitjor", ha indicat a 'L’Opinion'.

Acabat de separar de la violinista francesa Anne Gravoin, després de vuit anys de matrimoni i dotze en total de vida en comú, i en l’inici d’una nova relació amb la diputada de La República en Marxa (LREM) Olivia Grégoire, va afegir que per a ell està en joc també un canvi de vida personal.