NOVETATS 2018

Així és el creuer rècord que portarà 180.000 turistes a Barcelona

El 'Symphony of the Seas' farà 30 sortides amb més de 6.000 passatgers a partir de dijous

És un dels 10 vaixells que aquest any atracaran per primera vegada a la capital catalana

zentauroepp42686618 crucero180327184759 / Carlos Diaz

És bessó del creuer més gran del món, que fa dos anys va revolucionar el sector a Europa amb la seva estrena a Barcelona i les seves mesures i prestacions de rècord. Però en un sector on preval el més difícil encara, el Symphony of the Seas, de Royal Caribbean, iguala dimensions i afegeix virgueries en matèria d'oci i prestacions tècniques que el fan un 25% més sostenible mediambientalment. A més, suposa una aposta renovada per la capital catalana com a port base per als pròxims mesos.

El supercreuer comportarà 30 sortides des de la ciutat, amb uns 6.000 passatgers de tot el món (no pocs catalans), que el converteixen en l'estrella d'aquest estiu a la zona: uns 180.000 creueristes i un gran desplegament logístic de les terminals B i C del moll Adossat per gestionar la seva mastodòntica operativa d'equipatges.

El DNI d'aquest megavaixell despunta amb 230.000 tones, capacitat per a 6.680 passatgers en aforament màxim (5.518 si allotja només dos viatgers per camarot), més de 2.200 tripulants de 60 nacionalitats, 2.759 camarots, 22 restaurants, 18 ponts, 24 ascensors, 24 piscines i atraccions aquàtiques, set barris, 12.000 plantes al seu Central Park, un teatre on es poden veure musicals de Broadway com Hairspray, una pista de patinatge amb espectacles amb làser, robots cambrer, més pintures que al Museu del Louvre, cine en 3D i, entre altres, una suite familiar de 125 metres quadrats amb capacitat de fins a vuit persones que inclou un tobogan que va de l'habitació infantil al saló i una paret de Lego. 

La naviliera americana (aquesta és la seva 25a nau) té predilecció per Barcelona, que sol escollir com a port base -d'inici i final de rutes- per als seus vaixells més nous i on embarcar creueristes arribats de tot el planeta. No obstant, la presentació mundial del Symphony una ciutat bolcada en l'estrena, on milers de ciutadans han visitat el port, mentre l'ajuntament i el port desplegaven activitats a la zona com a benvinguda. Tot al contrari de Barcelona -primer port europeu i quart del món del sector-, on el consistori d'Ada Colau és poc amic d'incentivar aquesta activitat, amb 2,1 milions d'usuaris (2,6 milions de moviments) estabilitzats des del 2011.

800 escales

Cada creuerista que comença o acaba ruta a la ciutat (molts d'ells hi pernocten en un moment o altre) té una repercussió econòmica de 518 euros a nivell local, segons l'últim estudi de la UB. Els aproximadament 180.000 passatgers que atraurà aquest vaixell fins a la tardor formen el paquet més important de la temporada al port barceloní, on la previsió del 2018 apunta a l'estabilització de viatgers (o un lleuger increment), amb un total de 800 escales. Nou vaixells més hi recalaran per primera vegada aquest any, amb debuts destacables com el del també revolucionari MSC Seaview, pròximament.

De moment, la nova joguina de Royal Caribbean, que es podrà contemplar aquest dijous al moll Adossat des del pont d'Europa, debuta amb millores respecte als seus germans de la sèrie Oasis. Per a Barcelona, possiblement la més destacada és la innovació tècnica que li permet reduir les emissions contaminants, el consum i millorar els sistemes de reciclatge, fins a ser un 25% més sostenible, destaquen fonts de la naviliera.

El tobogan més alt

L'elecció de Barcelona com a port base de temporada (a l'hivern se n'anirà al Carib) no només atraurà setmanalment milers de viatgers, sinó que ha despertat una gran expectació a nivell local, com es pot veure a les xarxes socials i en la demanda de reserves. I és que les noves tecnologies permeten planificar el viatge i l'entreteniment amb setmanes d'antelació.

En aquesta ciutat flotant es pot pujar al tobogan més alt en alta mar, fer surf a la piscina d'onades, veure esports en les 30 pantalles del seu bar esportiu, deixar els nens o adolescents en àrees específiques, veure acrobàcies aquàtiques, pujar als cavallets o sopar en una marisqueria. El repte és no perdre's a bord (facilitat per pantalles tàctils a dojo) i trobar temps per baixar a les que seran les seves escales a Palma de Mallorca, Provença, Liorna, Roma i Nàpols.

Temes:

Creuers Turisme