ARQUEOLOGIA

Unes obres desenterren diversos esquelets a la Barceloneta

Els arqueòlegs han excavat el carrer de Balboa i han trobat almenys quatre cossos, en fosses individuals, que podrien correspondre al segle XVII

zentauroepp42263794 necropolis180222192732

Les obres de construcció d'una canalització subterrània a la Barceloneta, entre els carrers de Balboa i Ginebra, ha tret a la llum un enterrament múltiple que, a falta d'un estudi detingut, es podria datar al segle XVII i correspondre a víctimes d'alguns dels fets bèl·lics ocorreguts durant aquell segle, en el qual hi va haver la Guerra dels Segadors però també el setge francès del 1697.

Després d'aturar-se les obres, els arqueòlegs han desenterrat fins ara entre quatre i cinc restes esquelètiques, tot i que no es pot descartar que n'apareguin bastants més. Alguns d'ells en fosses individuals alineades i altres en una disposició desordenada, que podrien correspondre als danys soferts quan sobre el solar, avui ocupat per habitatges, es van construir fàbriques durant el segle XIX.

La zona on s'han localitzat els enterraments estava ocupada pel mar fins que, a partir de la construcció del moll del port el 1590, es va començar a acumular la sorra procedent de la desembocadura del Besòs fins a formar el triangle de terra en què es va construir, després del setge del 1714, el barri de la Barcelonta. Entre les dues dates, la zona era un sorral despoblat fora de les muralles.