ANARQUIA ALS CARRERS

Nadal a Barcelona: aparca on vulguis

L'anarquia s'apodera dels carrers de la capital catalana en aquestes dates, amb multitud de vehicles estacionats en voreres, places i altres zones prohibides

zentauroepp41413635 barcelona 25 12 2017 coches mal aparcados durante el dia d171225191814 / CARLOS MONTANYES

Si hi ha una escena que es repeteix invariablement cada Nadal als carrers de Barcelona és l'estampa anàrquica d'una legió de cotxes aparcats en voreres, places i altres zones habitualment prohibides per a l'estacionament de vehicles de quatre rodes.

Així, ja és una tradició més, a banda de les nadales, els regals i el torró, trobar-se amb aquesta imatge en grans vies com la Meridiana o el passeig de Sant Joan la nit de Nadal, el dia de Nadal i la vigília i el dia de Reis.

Normalment, els conductors que van a menjar a casa dels seus familiars i no troben llocs a les zones destinades a l'estacionament opten per deixar el cotxe en carrers amb voreres amples, així com en places o al centre de vies amples poc transitades.

"Aparquem on podem, demanem que la Guàrdia Urbana tingui una mica de consideració", relatava aquest dilluns un conductor a TV-3, mentre que un altre assegurava que en aquestes dates les autoritats són "benèvoles".

Cal recordar que l'estacionament està prohibit sobre les voreres, passejos i altres zones destinades al pas dels vianants i, com a infracció lleu, està sancionat amb multes de fins a 100 euros. Però si la grua s'ha emportat el vehicle, a la multa s'hi ha de sumar l'import de la grua (147,69 euros) i el cost de l'estada del cotxe al dipòsit (1,99 euros per hora).