La Rambla rendirà homenatge als treballadors de la Rambla

L'acte pretén reconèixer el coratge mostrat durant l'atemptat gihadista

zentauroepp39731423 barcelona 18 08 2017 barcelona decenas de transe ntes170901120237 / -JORDI COTRINA

L'Ajuntament de Barcelona organitzarà dimecres que ve, 11 d'octubre, un homenatge als treballadors dels comerços de la Rambla pel coratge que van demostrar el dia de l'atemptat i per reconèixer la seva implicació i la seva col·laboració amb la ciutadania i els equips d'emergència i la seva ajuda a recuperar el to vidal del passeig després de la tragèdia dels atemptats gihadistes del 17 d'agost.

L'acte, segons han avançat fonts municipals, se celebrarà dimecres a les 19.00 hores en el mosaic de Joan Miró del pla de la Boqueria, on es va aturar la furgoneta després del seu recorregut homicida, i que s'ha convertit en un espai carregat de simbolisme i de memòria col·lectiva.

L'acte, que conduirà la periodista i veïna del barri Gòtic Begoña García Carteron, inclourà la projecció d'un vídeo amb testimonis que relaten l'experiència i el record de les mostres de solidaritat que hi va haver en els moments posteriors a l'atemptat.

Una flor

Al vídeo, treballadors de botigues, bars, restaurants i parades de la Rambla expliquen, en primera persona, la part més humana dels fets.

L'acte acabarà amb una actuació musical a càrrec de la cantant de jazz Rita Payés, i tots els assistents es podran emportar una flor de les floristes de la Rambla, "símbol de l'ànima del passeig i record de la solidaritat i la cooperació viscudes durant l'atemptat i els dies posteriors", han assenyalat fonts municipals.