OPERACIÓ POLICIAL

Detingut un vident a l'Hospitalet per estafar més de 80.000 euros

L'home prometia rituals contra el mal d'ull, la impotència i els problemes emocionals

zentauroepp9293717 md55 madrid 30 10 08 una mujer pitonisa trabaja con la b170817112925 / Ballesteros

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria de l'Hospitalet de Llobregat van detenir el 4 d'agost un home que es feia passar per vident com a presumpte autor de dos delictes d'estafa a dues persones de Barcelona.

L'home, de 32 anys, veí de Terrassa i d'origen guineà, oferia suposats rituals contra el mal d'ull, la impotència i els problemes emocionals. 

Un veí de Barcelona va denunciar a començaments del 2016 que havia sigut estafat per un suposat vident per un valor de 80.000 euros. L'home, que passava una mala època en l'àmbit personal, havia contactat amb el suposat vident, que s'anunciava mitjançant papers publicitaris al carrer i a les bústies de les cases.

El denunciant va concertar diverses sessions, cada setmana o cada dues setmanes durant un any, en un pis de l'Hospitalet de Llobregat, en què li demanava entre 500 i 900 euros per cada sessió. Passat un temps i quan es va guanyar la seva confiança, el fals vident el va convèncer perquè retirés del banc tots els seus estalvis, uns 52.000 euros, els posés en bosses i li permetés fer un ritual per purificar-los. Una setmana després, l'home va obrir les bosses i es va adonar que li havia canviat els diners per papers.

Diverses identitats

Els agents van començar a investigar la identitat del fals vident, cosa que inicialment va resultar d'especial complexitat, ja que aquest es va tapar la cara en totes les sessions que va concertar amb la víctima. Els investigadors es van centrar en l'estudi d'altres informacions i material aportat per la víctima en relació amb els rituals.

Una altra denúncia similar d'una veïna de Barcelona els va posar sobre la pista de l'home. La dona, que també havia contactat amb un vident per fullets repartits al carrer, va denunciar que li havien estafat 6.500 euros.  

Els agents van localitzar el sospitós, que utilitzava diverses identitats, a l'Hospitalet de Llobregat i el van detenir. El jutge va decretar el seu ingrés en presó provisional.

La investigació continua oberta i els agents temen que hi pugui haver més víctimes.