Ana Mora és propietària de la parada Fruites i Verdures Germans Mora, al mercat de la Llibertat (plaça de la Llibertat, 27). El tiramisú són unes postres típiques del nord d'Itàlia, de la regió del Vèneto, que presenten moltes variants. En aquesta recepta, Mora proposa afegir-hi cireres.
INGREDIENTS
400 grams de cireres
2 ous
Sucre
250 g de formatge mascarpone
1 cullerada de licor de cirera
o rom blanc
16 melindros
Xocolata en pols
PREPARACIÓ
Traieu el pinyol de les cireres. En un bol, afegiu-hi dues cullerades de sucre i les cireres. Barregeu-ho i reserveu-ho. Per preparar la crema, separeu les clares dels rovells i munteu les clares a punt de neu. Bateu els rovells amb tres cullerades de sucre, afegiu-hi el formatge, el licor i barregeu-ho bé. A continuació, incorporeu-hi les clares muntades. En un motllo, col·loqueu els melindros a la base i a sobre una capa de cireres i una de crema. Repetiu el procés fins a omplir tot el motllo. L'última capa ha de ser de crema.
PRESENTACIÓ
Empolsineu-hi cacau en pols i decoreu-ho amb cireres obertes sense os. Deixeu-ho reposar a la nevera unes hores. Mengeu-ho fred perquè la crema no perdi consistència. També es pot omplir amb altres fruites (llimones o maduixes).