Mercè Rodríguez és propietària de la parada Peix Fresc Mercè al mercat de Sant Antoni (Urgell, 1). El caçó és un peix que popularment es coneix com a rap de pobre. Té un gust semblant a aquest però és més econòmic. A Andalusia s'acostuma a menjar adobat.
INGREDIENTS
800 grams de caçó
Avellanes
Ametlles
Alls
Nyores
Bitxo
Tomàquets
Oli
Vinagre
Pa
PREPARACIÓ
Torrem dues llesques de pa. Utilitzem una batedora per fer la salsa de romesco. Al got, hi afegim dues nyores, un grapat d'avellanes, un altre d'ametlles, mig bitxo, dos tomàquets pelats, un raig d'oli d'oliva, els alls pelats i les llesques de pa. Ho triturem i ho reservem. En una cassola amb oli, daurem els medallons de caçó. Quan agafin color, hi aboquem la salsa de romesco. Ho remenem i ho deixem coure 20 minuts a foc mitjà.
PRESENTACIÓ
Servim el plat calent. Ho acompanyem de patates trencades al forn o fregides. Si la salsa queda gaire espessa, hi afegim un got de caldo de peix. Acompanyem el plat amb una copa de vi blanc. La recepta es pot fer també amb qualsevol peix blanc.