CANVIS EN LA MOBILITAT A LA CAPITAL CATALANA

Barcelona estrenarà cinc carrils bici aquest mes

Els més de 3,5 quilòmetres nous busquen connectar itineraris i resoldre discontinuïtats

vvargas34909182 barcelona 2016 08 03 sociedad para un reportaje sobre ru160804142943 / JOAN CORTADELLAS

Cinc nous carrils bici entraran en funcionament aquest mes d'abril a Barcelona. La capital catalana sumarà així 3,6 quilòmetres de carril bici que pretenen millorar la connexió global de la xarxa, connectar itineraris i resoldre discontinuïtats, segons ha destacat la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, en declaracions als mitjans.

Els nous carrils estaran al carrer de Cartagena -connectant Glòries amb l'Hospital de Sant Pau-; a Ramon Turró, entre la rambla del Poblenou i Selva de Mar; Selva de Mar entre Pere IV i la Gran Via; Sant Adrià entre Ferran Junoy i Ciutat d'Asunción, i Ciutat d'Asunción entre els carrers São Paulo i Sant Adrià, ha detallat l'Ajuntament en un comunicat aquest diumenge.

El carril bici del carrer Cartagena és una prova pilot per incorporar un disseny inèdit a les seves cruïlles amb els carrils del carrer Provença i Consell de Cent, amb espais d'espera a les interseccions, perquè els girs de les bicicletes siguin més segurs.

El Govern municipal analitzarà la funcionalitat d'aquesta prova pilot i determinarà si s'ha d'ajustar o millorar el disseny, que és fruit d'aportacions sorgides del grup de treball de la bicicleta del Pacte per la Mobilitat.

ALTRES CARRILS PREVISTOS

A més, se segueix treballant en l'execució de sis trams amb 7,6 quilòmetres més que acabaran entre el maig i el juliol, a l'avinguda Diagonal cap al Campus Besòs; l'avinguda Gregorio Marañon entre Diagonal i Aristides Maillol; de Diagonal al parc de Cervantes; a la Zona Franca; al passeig Pujades, i de la ciutat a Esplugues de Llobregat.

L'Ajuntament de Barcelona també està tramitant els contractes per executar 62,5 quilòmetres de carrils bici que es començaran a construir al llarg d'aquest any, dividits en dos grans paquets que inclouen 30 actuacions, i està prevista la licitació de la redacció dels projectes d'un tercer.

Un dels nous eixos unirà la plaça Drassanes, el passeig Josep Carner, la plaça Portal de la Pau i el passeig Colom, que enllaçarà amb el del Paral·lel i la Rambla, amb un nou carril bidireccional que estarà situat al centre de la calçada.

Els quilòmetres de carrils bici han augmentat un 21% des que va començar el mandat d'Ada Colau, i han passat de 116 a 141 quilòmetres. El Govern municipal continua treballant per arribar als 308 que s'ha fixat com a objectiu.