ENTREVISTADA A TV-3

Ada Colau anuncia que s'agafarà la baixa per maternitat

L'alcaldessa de Barcelona diu que no es definirà sobre el procés "fins que no hi hagi una proposta sobre la taula"

L'alcaldessa Ada Colau ha anunciat en una entrevista a 'Els matins' de TV-3 que s'agafarà la baixa de maternitat. El naixement del segon fill de Colau, que ja té un nen, Luca, està previst per a la primavera. No obstant, Colau no ha concretat quan serà perquè, ha dit, això li impediria exercir el seu dret al vot als plens municipals i ha criticat la llei que ho impedeix. Ja hi ha la possibilitat que els representants polítics puguin manifestar la seva posició política de manera telemàtica: el Congrés dels Diputats va aprovar el 2011 per unanimitat la reforma del seu reglament per incloure aquesta excepció en casos de malaltia i maternitat.

En un altre ordre de coses, preguntada per Lídia Heredia pel seu posicionament davant el procés, Colau ha tornat a manifestar que no es posicionarà al respecte fins que hi hagi una proposta sobre la taula i ha demanat concreció, a més de reiterar el seu suport al procés. 

L'alcaldessa també s'ha referit al pla d'allotjaments turístics de la ciutat, i ha assegurat que el consistori està treballant en això amb la resta de grups.